Wentelteefjes

Ingrediënten (voor 1 persoon): 

  • 1 appel 
  • 15 g gedroogde abrikozen
  • 15 g rozijnen
  • 15 g pijboonpitten 
  • 1 tl kaneel 
  • 1 tl honing 
  • 1 ei
  • 2 el magere melk 
  • 2 sneden volkorenbrood 

Bereidingswijze: 

  • Meng het ei met de magere melk en leg de 2 sneden brood er in. 
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in blokjes. 
  • Bak de appel in een pan met aniaanbaklaag. 
  • Snij de abrikozen in kleine stukjes en doe bij de appel. 
  • Voeg ook depijnboompitten, rozijnen, kaneel, honing en 2 eetlepels water toe. 
  • Laat alles goed stoven met deksel op de pan. 
  • Wanneer het brood al het vocht van het ei en melk heet opgeslorpt, kan je deze aanbakken in een pan. 
  • Zorg dat de buitenkant lekker krokant gebakken is. 
  • Serveer het brood met het vruchtenmengsel op. 

Voedingswaarde:

525 kcal - 72 g KH - 14 g eiwitten - 22 g vet

 

 

Heb je na het lezen van dit recept hulp nodig bij jouw voedingsportvoedingtraining of online coahing? Kijk dan gerust verder.

Verklaring over cookies

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op mijn
nieuwsbrief

x