Wentelteefjes
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 1 appel
- 15 g gedroogde abrikozen
- 15 g rozijnen
- 15 g pijboonpitten
- 1 tl kaneel
- 1 tl honing
- 1 ei
- 2 el magere melk
- 2 sneden volkorenbrood
Bereidingswijze:
- Meng het ei met de magere melk en leg de 2 sneden brood er in.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in blokjes.
- Bak de appel in een pan met aniaanbaklaag.
- Snij de abrikozen in kleine stukjes en doe bij de appel.
- Voeg ook depijnboompitten, rozijnen, kaneel, honing en 2 eetlepels water toe.
- Laat alles goed stoven met deksel op de pan.
- Wanneer het brood al het vocht van het ei en melk heet opgeslorpt, kan je deze aanbakken in een pan.
- Zorg dat de buitenkant lekker krokant gebakken is.
- Serveer het brood met het vruchtenmengsel op.
Voedingswaarde:
525 kcal - 72 g KH - 14 g eiwitten - 22 g vet
Heb je na het lezen van dit recept hulp nodig bij jouw voeding, sportvoeding, training of online coahing? Kijk dan gerust verder.