Rice krispie treats
Ingrediënten:
- 25 g bakboter
- 300 g spekken
- 1 zakje vanille suiker
- 170 g rice crispees
- PAMspray
Bereidingswijze:
- Neem een kookpot en spuit deze tot volledig bovenaan in met PAM. Dit voorkomt dat alles gaat blijven plakken. Spuit ook je "pottenlekker" hiermee in en ook de vorm waarin je ze gaat laten afkoelen en hard worden.
- Doe de bakboter in de pot. Ze het vuurt zachtjes aan, het mag niet gaan koken.
- Terwijl de boter aan het smelten is, doe je de spekken er in. Indien je kleine spekjes hebt, kan je deze gewoon zo er in doen. Indien het grote zijn, scheur deze in kleinere stukken.
- Laat alles goed smelten, er mogen geen brokken meer in zitten. Roer ook regelmatig om met je "pottenlekker".
- Doe vervolgens de rice crispees en vanillesuiker bij.
- Roer alles goed door, zorg dat alle gesmolten boter en spekken gemengd is met de droge massa. Het is normaal dat het geen plakkerig geheel is.
- Doe dit nu in een rechthoekige bakvorm of ovenschaal, zorg dat deze vooraf goed is bespoten met PAM.
- Verdeel het geheel mooi in de vorm en laat 1-2uur afkoelen op kamertemperatuur.
- Verdeel nadien in porties. Maak reepjes van +/- 27g, ik haal er 16 stuks uit.
voedingswaarde per reep:
81 kcal - 16 g koolhydraten - 1 g eiwitten - 2 g vetten
Dit is ideaal als zoet tussendoortje of na het trainen in combinatie met een eiwitshake.
Heb je na het lezen van dit recept hulp nodig bij jouw voeding, sportvoeding, training of online coahing? Kijk dan gerust verder.