Pré & post workout meal

Wil jij het beste uit je training halen? Dan zijn jouw maaltijden voor en na het trainen super belangrijk. 

Pré workout meal 

Deze moet licht verteerbaar zijn, zodat je er geen last van kan hebben tijdens het trainen. Grote porties groenten en vet, zijn dus zeker afgeraden. 
Zijn je trainingen vooral duursport gericht? Dan zijn koolhydraten heel belangrijk voor jou. Ben je een krachtsporter, wel dan zijn koolhydraten niet zo belangrijk voor het trainen. Bij krachttrainingen worden er geen grote hoeveelheden glycogeen verbruikt. Wel kan het zijn dat koolhydraten eten zorgt voor een placebo effect zorgt, namelijk meer energie, waardoor je training beter gaat. 
Verder zijn eiwitten hier wel belangrijk. Ze gaan namelijk beschermen tegen spierafbraak tijdens je training. 

Post workout meal

Dit zou jouw grootste maaltijd van de dag moeten zijn en alle macro's bevatten. Aangezien je spiereiwitsynthese maximaal is na het trainen, is het aangeraden om een grote portie eiwitten te nuttigen hier en deze maximaal te benuttigen. Vergeet ook zeker niet om hier groenten bij te doen voor voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. 

Testosteronproductie

Zowel mannen als vrouwen bezitten dit, maar mannen veel meer dan vrouwen. Testosteron is heel belangrijk voor spieren te onderhouden of op te bouwen. Voedingsmiddelen die niet te missen zijn bij de productie hiervan zijn vetzuren, zoals bijvoorbeeld omega 3, maar ook cholesterol mag zeker niet ontbreken! 

 

Heb je na het lezen van dit weetje hulp nodig bij jouw voedingsportvoedingtraining of online coahing? Kijk dan gerust verder.

Verklaring over cookies

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op mijn
nieuwsbrief

x