Pasta Alfredo met kip

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 bloemkool 
  • 1 vetarme kippenbouillonblokje
  • 200 ml magere melk
  • 50 g geraspte kaas, light 
  • 300 g erwten 
  • 1 el olijfolie of vloeibare boter
  • 500 g kipfiletblokjes 
  • 240 g volkoren spelt pasta (droog gewogen) 

Bereidingswijze:

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook gaar.
  • Giet het vocht weg. 
  • Voeg de melk, het boullionblokje en de kaas er bij. 
  • Mix alles tot een gladde saus. Wanneer de saus te dik blijft, kan je extra melk of water toevoegen. 
  • Voeg peper en nootmuskaat toe. 
  • Voeg de erwten toe en laat alles op een zacht vuurtje sudderen. Vergeet niet regelmatig te roeren. 
  • Bak de kipfiletblokjes gaar in de eetlepel vetstof, voeg wat kippenkruiden toe.
  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. 
  • Wanneer de kipfiletblokjes gaar zijn voeg je ze toe aan de saus. 

SMAKELIJK ! 

Voedingswaarde

479 kcal - 55 g KH - 8 g vetten - 42 g eiwitten

 

Dit is een ideaal recept voor na een zware intensieve training, dit door de grote hoeveelheid aan koolhydraten en eiwitten. 

 

Heb je na het lezen van dit recept hulp nodig bij jouw voedingsportvoedingtraining of online coahing? Kijk dan gerust verder.

Verklaring over cookies

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op mijn
nieuwsbrief

x