Help! Ik ben wat gewicht bij van mijn reis

Het overkomt de meeste mensen wel. Je komt terug van vakantie, zet je de volgend dag thuis op de weegschaal en daar zijn enkele kilo's bij... Heel normaal! Op vakantie eet je anders dan thuis, er zit wat meer zout in, het is vaak warme dan hier, je houdt dus een heleboel vocht vast. 

Er zijn dan mensen die op "dieet" gaan, de ene al wat extremer dan de andere... Terwijl zowel een dieet als een extreem dieet niet nodig zijn! Extreme diëten, gaan je nooit helpen. Je zal er vast wel wat kilo's met verliezen, maar vroeg of laat komen die er terug bij, omdat je terug hervalt in oude gewoontes en die oude gewoontes, zorgden er voor dat je eigenlijk was gestart met je, al dan niet, extreem dieet.

Om gewicht te verliezen en nadien er ook af te houden, moet je gewoontes aanpassen die haalbaar zijn en die je kan volhouden! Zie jij jezelf niet elke ochtend havermout eten de komende weken, maar wel een boterham met choco? Wel met een boterham met choco kan je nog steeds perfect afvallen! Zie jij jezelf niet 4 keer per week een uur te gaan sporten een heel jaar lang, maar wel 2 keer per week, wel dat is beter dan niets! 

Ok, maar nu terug naar de vakantiekilo's. Als jij de dag na je reis, meteen terug je oude patroon herneemt, wat je deed voor je vakantie, dan ben je binnen 2-3 weken terug op je normale oude gewicht! Na de eerste week ben je waarschijnlijk al de helft van het gewicht dat je bij was, terug kwijt! 

Heb je na het lezen van dit weetje hulp nodig bij jouw voedingsportvoedingtraining of online coahing? Kijk dan gerust verder.

Verklaring over cookies

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op mijn
nieuwsbrief

x