Cravings deel 2

Wanneer je start met een gezondere levensstijl, afvallen, spieren opbouwen, ... dan is de motivatie altijd heel hoog, je doet alles 100% of zelfs nog meer. Na enkele weken vermindert de motivatie, focus vermindert, je bent vermoeid, je hebt stress, resultaat komt niet snel genoeg, ... alles draait een beetje in de soep. Zo heb je misschien een dag eens niet goed gegeten, heb je een chocolade paasei gegeten, want "dat kan wel nog", maar ga je niet gaan trainen "je hebt geen zin". Dat kleine paasei verandert in een cheatdag, wat verandert in dagen en voor je het weet is heel je week en misschien wel maand er aan. Je bent "off track". Je denkt dat je het hebt verpest en herpakken is moeilijk. Weet dat je niet de enig bent! Wees niet te streng voor jezelf. Alles draait uiteindleijk over hoe je omgaat met de situatie en hoe jij er over denkt. 

Tips:

  • Herpak je meteen bij de volgende maaltijd, niet de volgende dag of week of ...
  • Probeer wel te genieten van wat je hebt gegeten! 
  • Ga na waarom je dit hebt gehad en hoe je het kan oplossen. Bij deel 1 over cravings, had ik het al over een onvolledig of te streng voedingspatroon, misschien is dit ook wel zo bij jou. Was je te moe? Is je slaappatroon niet goed? Kwam het doordat je niet voorbereid was? Ga op zoek naar oplossingen. 
  • Wees niet boos op jezelf. 
  • Ga de extra energie nuttig gebruiken, zonder dat je gaat bewegen om jezelf te straffen! Ga dus NIET 2 keer trainen of een uur extra cardio doen, maar als je die dag nog niet getraind hebt, dan kan je wat zwaarder proberen gaan en op deze manier de kcal nuttig gebruiken. 

Het belangrijkste is om cravings te beperken/voorkomen, is dat je leer omgaan met voeding op een gezonde manier. En onthoud dat consistentie belangrijker is dan wat je maar af en toe doet. Als je op een maand tijd 30 dagen echt flink aan je schema zit en 1 dag een paaseitje neemt, dan gaat dat er niets toe doen. 

Heb je na het lezen van dit weetje hulp nodig bij jouw voedingsportvoedingtraining of online coahing? Kijk dan gerust verder.

Verklaring over cookies

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op mijn
nieuwsbrief

x