4 dagelijkse gewoontes naar een beter leven

Gewoontes zijn vaardigheden die je doet zonder over te moeten denken, ze kosten geen moeite om ze te doen, ze gebeuren uit automatisme. 
Nieuwe gewoontes leren kan je door gewoon elke dag te blijven herhalen en herhalen en herhalen, tot het een automatisch gebeurt. 
Gewoontes vormen de sleutel tot succes. Je hebt in het begin discipline nodig om het elke keer weer te herhalen, maar daarna is het een gewoonte en dan heb je discipline niet meer nodig. 

Hier volgen 4 dagelijkse gewoontes die meerdere positieve effecten hebben op je leveren. Door deze gewoontes kan je meer uit je leven gaan halen. 

Bewegen & sporten

Onderzoek toont aan dat drie keer per week sporten, zorgt voor gezondere eetgewoontes, minder stress, meer geduld, minder alcohol, minder roken, productiever zijn op het werk, beter humeur en betere slaapkwaliteit. Algemeen krijg je ook meer energie door te sporten en meer te bewegen. 

Meer bewegen en sporten heeft dus een domino effect op je werk, relaties en zelfbeeld. 

Plannen van je dag

Als je je dag plant, dan blokkeer je tijd voor bepaalde activiteiten en dan gebeuren ze ook daadwerkelijk. Of dit nu gaat over trainen, lezen, kuisen, werken, eten maken, ... Plannen verkleint de kans op uitstellen drastisch. Je hebt dan ook namelijk een afspraak met jezelf en geef toe, niets is hatelijkers dan iemand die zijn afspraak niet na komt... 

Maak van je slaap een prioriteit

Wie cosequent een goede slaapkwaliteit heeft, is overdag beter gefocusd, productiever, eet minder junkfood, beter humeur en het is algemeen beter voor je gezondheid. 

Ochtendroutine

Een ochtendroutine zorgt er voor dat jij positief en productief aan je dag kan starten. Maak tijdens de ochtendroutine tijd voor jouw eigen doelen. Productief de dag starten helpt dit verder te zetten doorheen de rest van je dag. Dit kan zijn met lezen, sporten, wandelen, een gezond ontbijt, ... 

Een ochtendroutine is effectief omdat je sterk en positief start en dit doorheen je dag makkelijk verder zet. 

Nog enkele tips

Ga stap voor stap aan de slag met het vormen van routines. Wil niet alles in 1 keer, maar onderneem wel actie!

Onthoud dat er dagen zullen zijn, dat het eens niet lukt, maar dat wilt niet zeggen dat je faalt, probeer gewoon meteen de draad terug op te pikken. 

Rome was er ook niet op 1 dag! 

 

Heb je na het lezen van dit weetje hulp nodig bij jouw voedingsportvoedingtraining of online coahing? Kijk dan gerust verder.

 

Verklaring over cookies

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op mijn
nieuwsbrief

x