Vasten

Februari is de maand van Tournée Minérale, de maand waarin we met zijn allen geen alcohol gaan drinken. Maar in februari start ook de vasten. Met welke doe jij mee? Ik ga dit jaar voor de eerste keer mee doen met de vasten. Tournée Minérale doe ik eigenlijk altijd aangezien ik nooit alcohol drink. Vb.: vorig jaar heb ik enkel met mijn verjaardag en op vakantie alcohol gedronken. Daarom is het voor mij dus geen uitdaging. Daarom doe ik dan ook mee met de vasten.

Wat houdt de vasten nu in? De vasten of ook wel de veertigdagentijd genoemd, start op Aswoensdag en is een voorbereiding op het Paasfeest. Eigenlijk zitten daar 60 dagen tussen, maar traditioneel gezien wordt er op de zondagen niet gevast en zo kom je dan aan 40 dagen. De vasten stond vroeger voor een periode van vasten en bezinning. Tegenwoordig hoor je wel hier en daar van vrienden dat ze in de vasten minder snoepen, of geen vlees eten, of maar 30 minuten per dag op sociaal media gaan.

 

Officieel gaat de vasten dit jaar van start op woensdag 14 februari en duurt deze tot Pasen op 1 april. Nu moet je zelf kijken wat je doet en hoe je het doet. Ik ga bijvoorbeeld in deze periode op vakantie, een vrouwenweekend en mijn verjaardag valt daar ook in, ik kies ervoor om die dagen ervan te genieten en start daarom wat eerder met de vasten, namelijk vandaag al. En als ik dan alle dagen op tel dat ik wel vast, kom ik mooi aan 40.

Maar wat ga ik nu doen? Wel ik eet nu elke dag één zoet tussendoortje. Vanaf vandaag eet ik dus geen enkel zoet tussendoortje, behalve op de toegestane dagen. Denk jij nu: ‘dat kan ik niet’ of ‘daar heb ik niet genoeg karakter voor’, wel dat denk ik van mezelf ook, maar hé als je niet probeert zal je het nooit weten! Dus ga samen met mij voor 40 dagen vasten. Wil jij tijdens deze vastenperiode steun? Geen enkel probleem stuur mij een mailtje naar dietiste@lisavolkaert.be en ik stuur je regelmatig een motiverende mail en indien nodig tips!

Natuurlijk heeft 40 dagen geen zoet ook een mooie invloed op je gezondheid. Als je dit door de juiste voedingsmiddelen vervangt, dan zal je vetpercentage ook dalen. Wil je hier meer info over? Maak dan snel jouw afspraak via mail naar dietiste@lisavolkaert.be of via telefoon op het nummer 0474 139 129.

Hopelijk ga jij ook samen met mij de uitdaging aan! 

Verklaring over cookies